Tips & råd

Så hittar du rätt lokal

Lokalguiden hjälper dig navigera rätt i din lokalsökningsprocess genom fem enkla steg. Kom igång direkt och låt oss göra jobbet.

    Låt oss göra jobbet    
Lokalbehov

1. Vad har ni för lokalbehov?

Oavsett om ni ska omförhandla ett existerande hyresavtal eller letar efter en helt ny lokal är det viktigt att utreda hur ni använder er arbetsplats och vad verksamheten behöver.
Ofta binder ni upp er minst tre år så det är en god idé att reflektera över verksamheten framåt och vad den, och ni, kräver av er arbetsplats.

2. Vad behöver ni för läge?

Ett läge som kan vara perfekt för ett företag och en verksamhet kanske inte alls är rätt för ett annat. En del är mer betjänta av att sitta i moderna kontor, kanske i utkanten av staden, medan andras varumärken tjänar på att sitta i äldre lokaler i innerstaden. Förutom vad man vill signalera med sitt läge kan det även handla om parkeringsmöjligheter, kommunikationer, tillgänglighet och givetvis hyran med mera.

Läge
Utbud

3. Få koll på utbudet

Genom Lokalguidens söktjänst kan du enkelt hitta och jämföra lokaler som är intressanta. Det gör att du kan skapa dig en bild av utbudet i din region och för specifika krav.
Gör enkelt en intresseanmälan på de lokaler som du vill veta mer om. Lokalguiden tillhandahåller dessutom vår lokalmatchningstjänst helt kostnadsfritt. Skapa en sökprofil så meddelar vi dig så fort en intressant lokal blir ledig.

4. Skriva hyreskontrakt

Hur tydlig man än försöker vara vid kontraktskrivandet kan det ändå uppstå oklarheter längs vägen. Oftast på grund av att den situation som uppkommit inte var något man kunde förutse när man skrev avtalet, eller att man helt enkelt har pratat förbi varandra.

Hyreskontrakt
Flytt

5. När det är dags att flytta

Att flytta till en ny lokal är en komplex process som innebär så mycket mer än att signera ett hyresavtal. Ofta går det rätt länge mellan ett företags flyttar, vilket gör det svårt att ha full koll på allt som man behöver tänka på.

Mer tips & råd i vårt nyhetsbrev

Vi kämpar för en spamfri värld. Läs våra användarvilkor & personuppgiftspolicy