Om Lokalguiden

Länken mellan lokalsökande företag och fastighetsägare.

Lokalguiden har varit en aktör i fastighetsbranschen i över 30 år. Varje vecka besöker 10.000-tals användare vår webbplats för att söka bland hela Sveriges utbud av lediga lokaler. Vi tycker om att beskriva oss som den naturliga länken mellan det lokalsökande företaget och fastighetsägaren. Förutom vår söktjänst hjälper vi även till att koppla samman de båda målgrupperna genom våra mässor och vårt magasin, som faktiskt är Sveriges största i sin kategori.

Så startade det

Allt började för 30 år sedan med ett enkelt flygblad över fastighetsägarnas loggor. Inget mer, inget mindre. Flygbladet utvecklades och blev sedan till ett magasin. När internet kom in i bilden var Lokalguiden bland de första att visa upp lediga lokaler, om inte de allra första. Vi har alltid varit tidiga med utveckling. Och vi kommer vara det även i fortsättningen

Efter att i flera år ha funnits som magasin i Västra Götaland tog vi 2007 steget och lanserade magasinet även i Stockholm och året därpå blev det Skånes tur.

Vi har som sagt alltid varit tidiga. 2009 började vi, som den första aktören på marknaden, med webb-tv där vi hade nyhetssändningar i vår egna tv-studio, intervjuer och reportage om olika projekt i branschen.

2015 lanserade vi mässan Nylokal som sedan dess slagit rekord varje år. Mässan är Sveriges enda mötesplats för lokalsökande företag och lokaluthyrare och arrangeras årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Under 2024 fyller vi alltså 30 år och har under dessa år hjälpt tusentals lokalsökande företag att hitta ett nytt hem åt sitt företag. Ni hänger väl med på ytterligare 30 år?

Utmärkelser

Under 2019 blev Lokalguiden certifierade som ett Great Place To Work av undersöknings- och konsultföretaget med samma namn. Certifieringen är ett bevis på att företaget uppfattas som en bra arbetsplats av de anställda och gör oss mer attraktiva för såväl potentiella anställda som kunder.

Lokalguiden är inte bara Sveriges största fastighetsmagasin. I december 2014 slog vi även ett Guiness World Record när vi tog fram världens största tidning som mätte hela 232x302 cm.

2017 blev vi utnämnda till en av Sveriges fem bästa söksidor av Internetworld tillsammans med bland andra Prisjakt, BlocketJobb och Hemnet.

Vi har flera gånger blivit utnämnda till Gasellföretag av Dagens Industri, vars höga krav är något som mindre än 1 procent av Sveriges alla aktiebolag lever upp till. Några av kraven innebär att man bland annat ska ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, samt ha minst dubblat sin omsättning. Då vi fler än tre gånger blivit utsedda till Gasellföretag har vi nu fått titeln Mästergasell – något vi är väldigt stolta över.

Lokalguiden är AAA-ratade som är det högsta kreditbetyget som ett aktiebolag kan få. För att få det betyget krävs bland annat att bolaget omsätter mer än två miljoner och att man varit verksam i över 10 år. Kreditbetyget ges till företag som visat stabilitet över tid och har en förmåga att klara såväl hög- som lågkonjunktur.

AAA-Kreditvärdighet
Great Place To Work
Guinness World Records
Mästar Gasell

Så bidrar vi

Vi hjälper företagare runt om i Sverige helt kostnadsfritt med deras lokalbehov, genom våra olika tjänster, bland annat lokalmatchningen så hjälper vi dem till deras drömlokal..

Sedan 2017 driver vi skolan Nombung Primary School i norra Indien. Genom vårt arbete kan vi säkerställa att barnen på skolan får en utbildning och mat för dagen. I området finns inget statligt alternativ för de minsta barnen och behovet av en skola är stort. Då skolan är den enda i området för barn i de yngre åldrarna är den oerhört viktig för att de ska få en framtid.

Vi bidrar även till Barncancerfonden där vi varje år skänker en summa pengar till forskning och utveckling inom barncancer.

Lokalguiden stöttar och har stöttat ett flertal föreningar genom åren, bland annat Frölunda Hockey, Häcken, Jitex och Åsa IF. Här bidrar vi genom att sponsra med exempelvis träningskläder.

Vi tänker också på miljön. Vår policy innebär att vi ska tänka på miljön i våra aktiva val av resor, inköp, avfall och hur vi kan arbeta energisnålt. När vi bokar resor så gör vi det med tåg istället för flyg i den mån det går.

Vi använder oss av ett miljöcertifierat tryckeri för vårt magasin som har tydliga miljömål och miljöledningsrutiner när det gäller val av papper och återvinning av våra tryckta tidningar.

Nombung School
Nombung School